Balıkesir Bölgede Sigortacılık Konulu Eğitim Düzenlendi
Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliğinde kooperatif personellerine yönelik dask, trafik, kasko, tarsim sigortaları konularında sigorta bilgilendirme eğitimi yapıldı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği tarafından , 41 kooperatif personeline, güncel sigorta bilgileri ve uygulamalarına yönelik düzenlenen eğitim; Balıkesir Bölge Birliğinin Ayşebacı Eğitim Tesisleri Sedat Buğday Eğitim salonunda 1-2 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşti.
Sigortacılık konulu eğitimin açılış konuşmasında Balıkesir Bölge Müdürü Yüksel Girgin,” Sigorta bizim asli işlerimizden biridir. Öncelikle faaliyet alanımızdaki her sigorta branşını, çiftçimizin yaşayabileceği doğal afetler karşısındaki riskleri sigorta şirketlerine devretmelerini, bunun için de ürünlerini sigorta ettirmeleri gerekmekte olduğunu çiftçimize çok iyi anlatarak çiftimizi bilinçlendirmeliyiz. Her türlü risk karşısında çiftçimizi güvence altına almamız ve onu korumamız gerekmektedir.” dedi.
Ortakların ürünlerinin doğal afetlere karşı bir nebze olsun sigorta tarafından korunmasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Girgin, “Bu yıl sel ve su baskınlarının sigorta kapsamına dahil edilmesi bizi sevindirmektedir. Sigortasız üretim olmaz. Bizler kurum olarak çiftçinin kara gün dostu isek, kötü günleri görmemek için üretimimizin tamamını sigorta kapsamına almalıyız” şeklinde konuştu.
İki gün boyunca süren eğitim Bölge Birliği Sigorta Eğitim personeli Kadir Özdaş ve Groupama Sigorta Eğitim personeli Yılmaz Ali Erat tarafından slayt eşliğinde uygulamalı olarak anlatıldı.